Friday, January 12, 2007

Parikan Suroboyo

nggolek obat nang wonokitri
liwat ciliwung akeh polantase
onok maksiat ojok dicedeki
nek wis kecemplung angel mentase....

ketemu simbah mangan koro
korone diwadahi kloso
akeh musibah nang isine ndunyo
mergo menungsone kakean duso

ndas ngelu kebenthuk penduso
tuku obat nang apotek sehat
nek wis rumongso kakean duso
ayo podho tobat lan ojok lali sholat

... lak ngono to dulur....??!!!

parikan adalah pantun khas surabaya yang isine tentang nasehat, kritikan ataupun sekedar lelucon
biasanya sering ditampilkan saat pementasan drama khas surabaya yang bernama ludruk

8 comments:

kawula alit said...

pak dhani, menapa dhateng Soerabaia nembe usum ludrug to nggih?

kok mas laksono ugi ngugemi bab ludruk..? misterkartolo en friends :D

pancarAdis said...

wah... dados kelingan marang jamane kulo taksih teng SD niku, sedoyo kedah ngapalaken bab parikan puniko

Hedi said...

Waduh, seperti mendengarkan Cak Basman nembang niki :D

Dhany Family said...

thank atas appresiasinya
kita semua harus melestarikan budaya luhur bangsa kita..

Gabrielle said...

deket rumah saya sayangnya nggak ada apotik sehat... hehe...

Anonymous said...

saya gak ngerti boso jowo mas dany, tapi salutlah, dan seru buka-buka blog mas dany. salam kanggo kulawargi. mugi-mugi sing ditantayungan ku nu maha suci
(baktos ti abdi kang soma.)

Atniga Tayadih said...

Ludruk is the best! Hahaha.
Dadi kangen parikane Kartolo.

Hartanto said...

Gresik disik, mampi suroboyo....
Mampir disik terus komentaro... hahaha....